Hudební kanály MTV a VH1 čeká proměna, vznikne MTV 80s a MTV 90s

20. červenec 2020

Změny se dotknou od 5. října tematických stanic MTV Rocks a VH1 Classic. Druhý zmiňovaný program doposud vysílá v původním obrazovém formátu 4:3, což by se však mělo po takzvaném rebrandingu změnit.

Hudební kanály MTV Rocks a VH1 Classic, která jsou také součástí řady nabídek kabelových a satelitních operátorů v České republice a na Slovensku, čeká na podzim letošního roku výrazná proměna. Hudební stanice MTV Rocks skončí pod svým stávajícím názvem a nově ponese označení MTV 90s. Zaměří se tedy výhradně na období od roku 1990 do roku 1999. Informaci dnes přinesl portál DTV News a už ji potvrdila i některá další média, například polský server Satkurier.pl.

Tematická televize VH1 Classics se naopak změní na MTV 80s. Tuto změnu už mohli diváci v jejím vysílání zaznamenat. V programu se objevil několikahodinový hudební blok MTV 80s Takeover. Vzhledem k zaměření kanálu na starší hity vysílá tato stanice doposud v původním obrazovém formátu 4:3, což by ale po rebrandingu, tedy proměně, už nemuselo platit. Řada klipů se postupně dočkala lepší kvality. Vánoční klasika Last Christmas od skupiny Wham už je dokonce k dispozici na YouTube v rozlišení 4K.

autor: lukpo
Spustit audio

Související