Hudební stanice VH1 vysílá s upraveným vizuálem, reagovala na start MTV 80s a MTV 90s

7. říjen 2020

Název stanice je nově napsán černým písmem v bílém obdélníku, pruh s názvem pořadu se barevně mění podle jednotlivých bloků. Trvale je do obrazu umístěn i název interpreta a právě hrané skladby.

Hudební stanice VH1, která patří do portfolia kanálů společnosti ViacomCBS International, dostala dnes ve 13:30 nový vizuál. Portál Digitální rádio na tuto skutečnost upozornil čtenář a dlouholetý spolupracovník Lukáš Jaro. K úpravě vizuální identity stanice došlo přibližně ve stejné době, kdy ukončily své vysílání stanice VH1 Classic a MTV Rocks a nahradily je tematické programy MTV 80s a MTV 90s. Kanály se tak v současné době orientují výhradně na hudbu osmdesátých a devadesátých let, oba vysílají širokoúhle.

Nové grafické zpracování vizuálu hudební televize VH1

Proměna vizuálu VH1 Europe může vypadat jako kosmetická, provozovatel stanice ale zvolil velmi jasnou strategii právě u těchto hudebních kanálů. VH1 Europe se nyní orientuje zejména na hudbu posledních dvaceti lety, kterou dělí do jednotlivých tematický bloků. Stanice VH1 si ponechala své původní grafické zpracování loga, stabilně je však ztvárněno černým písmem a umístěné do bílého obdélníku, ze které vychází barevná lišta s názvem daného bloku. Nově je stabilní součástí obrazu název aktuální skladby.

Mottem stanice je "Sing It Loud", tedy "Zpívej to nahlas".

autor: lukpo
Spustit audio

Související