Hudební televize Óčko Star uvedla nové grafické prvky, v řadě případů se inspirují stanici Retro Music TV

31. prosinec 2020

Óčko Star, hudební televize mediální skupiny Mafra, nově umísťuje k videoklipům informace o jejich interpretovi, dané skladbě, případně roku vydání. Součástí vysílání se stal i box ze sociální sítě Facebook se vzkazy diváků.

Hudební televize Óčko Star uvedla na konci roku 2020 do vysílání řadu nových grafických prvků. Ty mají za cíl zatraktivnit její program a více zapojit diváka do samotného vysílání. U řady z nich se však nelze vyhnout pocitu, že jde o kopírování konkurenčního kanálu Retro Music TV. Ve vysílání se například objevily informace o dané skladbě nebo interpretovi, vrátil se i rok vydání daného singlu. Další nepřehlédnutelnou inspirací konkurenčním programem je playlist, tedy přehled aktuálně hrané skladby a písniček následujících.

Zatímco Retro Music TV má doprovodné grafické prvky nasazené do pravé části obrazovky, Óčko Star zvolilo stranu druhou. Ve vysílání však působí tento doplněk velmi rušivě. V případě použití grafického boxu #VidímeSeNaÓčku navíc dochází často k prolínání delších příspěvků. Jednotlivé grafické prvky jdou pak přes sebe. Óčko Star nedávno opustil hudební dramaturg René Hnilička, dlouholetý hlas pořadů Osmdesátka, Devadesátka a Milénium na Hitrádiích. V současné době stojí za hudební stránkou rádií Frekvence 1 a Bonton.

autor: lukpo
Spustit audio

Související