Stanice Óčko Star se zaměří více na českou hudbu a od května zjednodušuje grafiku

4. květen 2020

Hudební televize Óčko Star upravuje od května vysílací schéma, hudební dramaturgii a zjednodušuje grafiku. Reaguje tak na současnou společenskou situaci, hudební trendy a komentáře svých diváků a fanoušků. Ve vysílání se objeví více české a slovenské hudby na podporu domácích interpretů, přibude rockový playlist pro fanoušky tvrdší hudby, prodlouží se playlisty Osmdesátek a Devadesátek a zjednoduší se grafika lišty s informacemi o klipech.

Hudební stanice Óčko Star spustila od prvního květnového víkendu upravené programové schéma. Jeho součástí je také navýšení podílu české a slovenské hudby v dramaturgii televize. Diváci najdou ve vysílání nově dva bloky věnované pouze CZ/SK hudbě, a to každý den od 8 do 9 a od 12 do 13 hodin. Hudební stanice tak reaguje na současnou krizovou situaci, která významně zasáhla i domácí hudební tvorbu.

Štěpán Wolde, generální ředitel TV Óčko, k podpoře domácí hudby v tomto období uvedl: „Hudba a její sledování v médiích a na nejrůznějších platformách pomáhá lidem překonávat současnou krizi. Vidíme to na sledovanosti našeho vysílání i na reakcích diváků a fanoušků na sociálních sítích. Vysíláme koncerty domácích interpretů včetně těch „bez publika“, přinášíme aktuální rozhovory s domácími interprety a nyní i navyšujeme podíl domácí hudby ve vysílání. Óčko domácí hudbu velmi silně podporuje i mimo krizi a pomoc „svým“ interpretům v krizi považuje za svou povinnost.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související