Hudebník Peterka získal licenci pro Šláger Originál, v pozemním vysílání má nahradit původní Šlágr TV

10. listopad 2021

Společnost Československá muzika Karla Peterky získala od slovenského regulátora terestrickou licenci pro novou televizi Šláger Originál. Z informací, které provozovatel sdělil při žádosti o udělení licence, vyplývá, že půjde de facto o původní verzi Šlágr TV ovšem pod novým názvem. Distribuce do Česka má být zajištěna díky zahraniční doložce.

Rada pro vysílání a retransmisi (RVR), slovenská obdoba Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, udělila na svém posledním zasedání licenci nové celoplošné televizi Šláger Originál. Mluvčí úřadu Lucie Michelčíková redakci portálu Digitální rádio sdělila, že licenci sice získal provozovatel na Slovensku, nicméně jeho distribuce bude určena pro Českou republiku. Udělená licence obsahuje takzvanou zahraniční doložku.

Držitelem oprávnění pro stanici Šláger Originál je společnost Československá muzika, v níž figuruje Karel Peterka jako jednatel a zároveň jediný společník. Jedná se o stejného hudebníka a podnikatele, který nedávno z finančních důvodů ukončil vysílání původního programu Šlágr TV, jehož licenci ovšem nedržela nikoliv zmiňovaná slovenská, ale stejnojmenná česká firma. Tímto způsobem již fungují Šláger Premium a Šláger Muzika.

„Žadatel o licenci splnil všechny zákonné podmínky k tomu, aby oprávnění získal. Vzhledem k tomu, že licence je právně nárokovatelná, neměli jsme důvod ji neudělit,“ sdělila portálu Digitální rádio mluvčí slovenského úřadu. Nová stanice Šláger Originál sama sebe charakterizuje jako teleshoppingový kanál zaměřený na prodej nosičů – CD, DVD apod. Organizačně a technicky se na jeho chodu budou podílet Šlágr TV a Prime Time Production.

autor: lukpo
Spustit audio

Související