Šlágr TV ukončila vysílání, jejího náhradníka reguluje slovenský úřad

1. listopad 2021

Společnosti Digital Broadcasting ukončila o půlnoci z neděle 31. října na pondělí 1. listopadu distribuci kanálu Šlágr TV v DVB-T2 multiplexu 24. Skončila tak migrační politika vedení „Šlágr rodiny“, která měla za cíl převést zájem diváků na novou stanici Šlágr Muzika.

Po čtyřech měsících došlo k plánovanému ukončení migrační politiky provozovatele hudební a teleshoppingové stanice Šlágr TV na jeho nový projekt Šlágr Muzika. Tento krok souvisí s existenčními problémy, které původního majitele, společnost Šlágr TV, dlouhodobě provázely. Zatímco vysílání této stanice bylo o půlnoci z neděle na pondělí ukončeno, distribuce programu Šlágr Muzika se slovenskou licencí pokračuje nadále.

Šlágr TV, jejíž distribuce byla ukončena, je u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání držitelem licencí pro internetovou a satelitní distribuci. 1. července tento program doplnila v pozemním multiplexu 24 právě Šlágr Muzika, v placených službách však došlo rovnou k nahrazení původní Šlágr TV. Zachováno zde bylo vysílání programů Šlágr 2 a Šlágr Premium. Na existenční problémy televize upozornil několikrát mj. portál MediaGuru.

autor: lukpo
Spustit audio

Související