Šláger Muzika nahradila v placených službách Šlágr TV, dostupná je také v DVB-T2 multiplexu 24

1. červenec 2021

Změnu distribučního mixu připravil pro své diváky od 1. července provozovatel hudebních a teleshoppingových programů pod hlavičkou Šlágr. Plánované kroky souvisí se startem nového programu Šláger Muzika.

Největší překvapení čekalo na diváky placených služeb, kteří na původní pozici po Šlágr TV našli novou stanici Šláger Muzika. Stanice je mixem českých a slovenských interpretů, které diváci dobře znají z vysílání. Provozovatel Šlágr TV původně avizoval, že tento program bude k dispozici pouze pro slovenský trh. Šlágr TV zůstává nadále pouze v nabídce bezplatného pozemního vysílání. K distribuci využívá DVB-T2 multiplex 24.

S touto televizní sítí souvisí i další změna provozovatele kanálů Šlágr TV. Nová stanice Šláger Muzika je k dispozici právě i v DVB-T2 multiplexu 24. V současné době je tak v této programové nabídce k dispozici celkem devatenáct pozic, žádný program vyřazen nebyl. Šláger Muzika je v multiplexu 24 šířena ve formátu 960x540p, subjektivním dojmem je obrazová kvalita velmi dobrá. K dispozici je také programový průvodce EPG.

Změny v kostce

  • DVB-T2 multiplex 24 – pokračuje Šlágr TV, zařazena Šláger Muzika
  • placená televize – Šláger Muzika místo Šlágr TV, pokračují stanice Šlágr 2 a Šlágr Premium
autor: lukpo
Spustit audio

Související