Hybridní aplikace Českého rozhlasu v užší nominaci na HbbTV Awards 2019

29. říjen 2019

Český rozhlas nabízí doplňkové služby na bázi HbbTV všude tam, kde je tato funkce dostupná. Majitelé televizorů a set-top boxů s podporou tohoto standardu si mohou jednoduše přehrávat pomocí dálkového ovladače pořady z archivu.

Hybridní aplikace, které pro Český rozhlas vyvinula firma Hybrid Company, se dostaly do užší nominace v rámci cen HbbTV Awards 2019. Zmíněná společnost se konkrétně dostala do kategorie „Best use of HbbTV for enhanced TV services“, tedy „Nejlepší využití HbbTV pro rozšířené televizní služby“. Český rozhlas není v této kategorii jediným zástupcem. Dostala se do ní i FTV Prima s HbbTV náhledy seriálů, které jsou k vidění v hlavním vysílacím čase.

Český rozhlas nabízí doplňkové služby na bázi HbbTV všude tam, kde je tato funkce dostupná, tedy v pozemním vysílání, kabelových sítích (UPC) nebo na satelitu Astra 3B (Skylink). Majitelé televizorů a set-top boxů s podporou tohoto standardu si mohou jednoduše přehrávat pomocí dálkového ovladače pořady z archivu. Nominace na HbbTV Awards 2019 se jeví z našeho pohledu velmi příznivě. Kromě Českého rozhlasu a FTV Prima je zde zastoupena i veřejnoprávní ČT.

autor: lukpo
Spustit audio

Související