Hybridní rádia s internetem měla problém, přestaly zde hrát stanice šířené on-line

9. květen 2019

On-line databáze Frontier, která slouží jako „centrála“ pro seznam digitálních stanic, provedla drobnou, avšak významnou změnu na této platformě.

Na majitele digitálních rozhlasových přijímačů, které umožňují kromě DAB+ a VKV také poslech stanic přes internet, čekal v uplynulých dnech nečekaný problém. Některé programy, které jsou šířeny on-line, jim z ničeho nic přestaly fungovat. Na problém upozornili majitelé digitálních rádií v několika diskusních fórech, nejen těch českých. Za touto skutečností stála změna zabezpečení, které používá protokol databáze Frontier, a také změny na samotném portálu.

Hybridní přijímače si tak ve výsledku neměly „kam sáhnout“ a danou rozhlasovou stanici nemohly vůbec spustit. Tento problém může vyřešit aktualizace softwaru, změny probíhají i na straně samotné firmy. Diskutující hlásili problémy například u přijímačů Hama, jež umlkly na státní svátek, ve středu 8. května, kdy se uživatelům mohla objevovat chybová hláška „Síť Timeout“. Podle zjištění portálu Digitální rádio se bohužel tento stav dotknul i některých stanic Českého rozhlasu. Dotčeny byly i stanice v sekci Oblíbené/Favoritní.

autor: lukpo
Spustit audio

Související