Hybridní vysílání HbbTV v Polsku obohatil obsah od fotbalového klubu Legia Warszawa

20. prosinec 2018

Videomateriály od polského celku jsou dostupné v tamním multiplexu 8, který funguje ve III. pásmu. Některého jeho vysílače zasahují svým signálem i české území.

Legia Warszawa, fotbalový klub, který patří v Polsku mezi nejoblíbenější celky soutěže Ektraklasa, začal nabízet obsah pro sportovní fandy prostřednictvím hybridního vysílání. Pro jeho využití je nutné, aby byl divák v dosahu tamního terestrického DVB-T multiplexu 8 a měl televizor, případně set-top box s podporou technologie HbbTV. Takový přijímač musí být zároveň připojený k internetu. Varšavský fotbalový klub nabízí na této platformě videa zveřejňovaná na portálu YouTube, ale zároveň i týmových tréninků.

„Pozemní vysílání zůstává nejoblíbenější platformou pro sledování televize v Polsku. Spuštění videokanálu v rámci multiplexu 8 umožní klubu Legia Warszawa oslovit ještě širší skupinu fanoušků. Zároveň jde o průkopnické řešení v Polsku - kanál fotbalového klubu ve Varšavě je prvním takovým kanálem, který se objevuje na hybridní platformě. Je to dobrý směr, protože trendy pozorované po celém světě ukazují, že tradiční televize a internet se stále více rozšiřují, zatímco mnoho diváků očekává přístup k dalšímu obsahu na svých obrazovkách,“ uvedl Andrzej J. Kozłowski, předseda Správní rady společnosti Emitel.

autor: lukpo
Spustit audio

Související