Infokanál Televize přes anténu má nové bloky k DVB-T2 se známým anténářem Melínem

13. leden 2020

Diváci se nově dozvědí například základní informace o úpravě společných televizních antén nebo správném zapojení set-top boxu. Stanice vysílá jako doplňkovou službu také teletext.

Společnost Digital Broadcasting natočila nové informační bloky pro svůj infokanál Televize přes anténu, který je k dispozici v Regionální síti 7. Jejich aktérem je Jakub Melín, aktuálně pravděpodobně nejznámější český anténář a mimo jiné i někdejší spolupracovník naší redakce. Melín se průběžně objevuje ve zpravodajských příspěvcích České televize věnovaným přechodu na DVB-T2, účastnil se také odborných seminářů, na kterých se podílely České Radiokomunikace.

Jakub Melín vysvětluje úpravu společných televizních antén

V nových blocích Jakub Melín divákům popisuje problematiku úpravy společných televizních antén (STA) a také správné zapojení set-top boxů k televizoru. Melín upozorňuje, že je vždy lepší, pokud si divák může připojit k televizoru set-top box pomocí HDMI kabelu a nikoliv SCARTem, který neumí přenést vyšší obrazovou kvalitu. Ve vysílání infokanálu Televize přes anténu zůstaly také původní bloky, obsah stanice je tak nyní bohatší. Kuriozitou tohoto programu je také vysílání teletextu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související