Internetová televize Kuki zcela přepracuje svoji podobu, srovnává se s Netflixem

20. březen 2019

Kromě prostřed služby je novinkou zejména vyhledávání podle názvů pořadů, podle žánrů, uživatelského hodnocení, ale také podle jmen herců a tvůrců.

Od 25. března bude formou aktualizací postupně uvolňována zcela nové podoba internetové televize Kuki, jedné z on-line platforem působící na českém trhu, kterou provozují společnosti Smart Comp (Netbox) a Planet A. Rozšíří se také dostupnost Kuki. Nově bude k dispozici také aplikace pro Apple TV a chytré televizory značky LG s operačním systémem WebOS. Hlavní změnou, kterou uživatel ocení, je snadná orientace a vyhledávání v televizním obsahu. Divák nebude potřebovat vědět čas ani název stanice, která daný pořad vysílá.

Novinkou je vyhledávání podle názvů pořadů, podle žánrů, uživatelského hodnocení, ale také podle jmen herců a tvůrců. Nová Kuki obsahuje podle provozovatele téměř 34 tisíc titulů všech žánrů, tedy okolo 26 tisíc hodin televizní zábavy. „Konkurenční služba Netflix má dnes v nabídce zhruba tři tisíce filmů a přes tisíc pět set seriálů. To je šestkrát méně pořadů ve srovnání s Kuki,“ uvedl Marek Bukal, který má vývoj nového prostředí na starosti. Srovnání Netflixu s touto platformou je ale poměrně zavádějící.

Netflix není klasickou televizí, ale on-line videotékou bez reklam, podobně jako například HBO GO nebo Amazon Prime Video. Kuki navíc neprodukuje žádný vlastní obsah, na kterém právě americká služba staví zejména. Srovnání Netflixu a tuzemské on-line služby lze tak spíše považovat za marketingovou berličku. Nastavení Kuki si může každý člen rodiny přizpůsobit vlastním potřebám prostřednictvím svého profilu. V něm se mu veškeré předvolby ukládají a synchronizují s dalšími zařízeními, například s mobilním telefonem. Uživatel si může upravit kvalitu obrazu při přehrávání. Služba má již v nabídce první stanici ve 4K rozlišení, kterou je NASA TV UHD. 

Nové Kuki předcházela beta verze, která byla představena na podzim loňského roku. „Do testování beta verze jsme zapojili 300 zákazníků. Díky nim jsme získali důležitou zpětnou vazbu a máme tak jistotu, že nová služba bude uživatelům vyhovovat ve všech směrech,“ doplnil Bukal. Mezi prvními aplikacemi nové Kuki bude dostupná verze pro webové prohlížeče a Android TV. Následovat budou, v závislosti na délce schvalovacích procesů jednotlivých výrobců, i verze pro další zařízení. Kuki je přenositelná mezi mobilními telefony, tablety, počítači a televizemi. Funguje ve všech zemích Evropské unie.

autor: lukpo
Spustit audio

Související