Internetová televize Mall.tv nově i se slovenskou tvorbou, Slow TV nabízí konečně HD

17. září 2019

Plán vstoupit na slovenský trh oznámila Mall.tv na letošním filmovém festivalu v Karlových Varech. Podzimní termín se povedlo dodržet. Pro slovenskou verzi stačí uživatelům přepnout v aplikaci jazykovou mutaci.

internetová televize Mall.tv začíná ve své nabídce poskytovat slovenskou tvorbu. Jde o strategii jejího provozovatele související s expanzí platformy k našim východním sousedům. Slovenské pořady si mohou jednoduše diváci Mall.tv zhlédnout například v televizní aplikaci, když přepnout z české na tamní verzi. Rázem se změní nejen obsah Mall.tv, ale také popisky a doprovodná grafika. O plánech expanze na slovenský trh informoval na letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech šéfproducent Lukáš Záhoř.

„Když mi (šéfproducent) Dano Dangl přišel loni pogratulovat k rozjezdu Mall.tv a mezi řečí se zmínil, že sám už dlouho uvažuje, že by podobný projekt rozjel, tak mi navzdory zběsilému tempu našich příprav bylo jasné, že na Slovensku bych chtěl spojovat síly právě s Danem. Nejen, že mu věřím a že zná dokonale slovenské prostředí, ale také má kolem sebe okruh velmi kreativních lidí. Myšlenkou jsme se proto začali zabývat intenzivněji, připravili spolu plán pilotního provozu, projednali ho s akcionáři a na přelomu roku se z nápadu stala výzva,“ uvedl šéfproducent Záhoř.

Další novinkou, která nepřímo souvisí s Mall.tv, je nabídka obsahu ve vysokém rozlišení v rámci platformy Slow TV, tedy přenosů v reálném čase. Právě Mall.tv zařadila před několika měsíci Slow TV jako trvalou součást své nabídky. Návštěvníci platformy si mohou vybrat z kategorií, jako jsou Stavby a technologie, Vlaky a tramvaje, Příroda a ZOO, Lodě a řeky nebo Letadla a letiště. Velmi oblíbeným formátem v rámci Slow TV je Mazačka, tedy jízda mazací tramvaje po území hlavního města. Nabídku mohou sledovat i majitelé chytrých televizorů v kategorii „Slow TV: Nonstop živě“.

autor: lukpo
Spustit audio

Související