Itálie má za sebou další informační kampaň k DAB+, zapojilo se přes 200 vysílatelů

2. září 2019

Kampaň cílila na poslech v automobilu i domácnosti. Cílem bylo posluchače upozornit na bohatší programovou nabídku i výhody, které digitální rádio přináší.

Itálie připravila v srpnu další velkou informační kampaň sloužící k propagaci digitálního rádia DAB+. Podle oficiálního portálu Digitalradio.it se do ní zapojilo více než dvě stě místních vysílatelů, nejen rozhlasových stanic. Kampaň byla rozdělena do čtyř fází. V první bylo cílem upozornit posluchače, že je čas na změnu. Druhá cílila na změnu a upozorňovala řidiče, že DAB+ tunery budou brzy běžnou součástí všech nových vozů.

Informační kampaň myslela také na poslech v domácnosti. Posledním prvkem byla letní tématika, která byla využita při příležitosti dovolených a skutečnosti, že kampaň probíhala právě v měsíci srpnu. Díky digitálnímu rádiu DAB+ je možné v pokrytých oblastech přijímat až téměř pět desítek programů různých žánrů včetně 28 čistě digitálních stanic. Od 1. ledna 2020 je možné v Itálii prodávat rozhlasové přijímače pouze s oběma tunery – VKV i DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související