Jak to bude s vysíláním ČT3? Petr Dvořák má s dalšími plány seznámit radní ještě v říjnu

7. říjen 2020

Speciální projekt určený primárně seniorům, měl původně vysílat do konce září, nakonec bylo toto rozhodnutí posunuto o měsíc. Česká televize dokázala ČT3 spustit v rekordním čase jednoho týdne. V rozhovoru o této stanici hovořil nedávno pro náš portál technický ředitel Michal Kratochvíl.

Generální ředitel České televize Petr Dvořák by měl do příštího zasedání radních, tedy ve druhé polovině října, připravit prezentaci, jejíž podstatná část bude věnována budoucnosti a dalšímu směřování stanice ČT3. Na dnešním výjezdním zasedání kontrolního orgánu České televize o to požádal Dvořáka předseda Rady ČT René Kühn. „Je to téma, které má logickou souvztažnost s ekonomickými tématy a dlouhodobými plány, s informacemi nad letošním a konec konců i rozpočtem pro příští rok,“ zdůvodnil Kühn.

Česká televize původně plánovala stanici ČT3 vysílat pouze do konce září, jako takzvaný „korona projekt“ určený nejstarším divákům. Termín vypnutí dočasné stanice však přesunula nakonec na konec tohoto měsíce. Sám předseda Rady ČT přiznal, že budoucnost kanálu je na další diskusi. „V tuto chvíli bychom neměli v tomto směru přijímat nějaký návrh usnesení,“ potvrdil dnes René Kühn. Spuštění programu zhodnotil jako velmi pozitivní krok, protože Česká televize dokázala tento projekt představit veřejnosti v rekordním čase.

Čtěte také

Generální ředitel Petr Dvořák informoval dnes ve svém pravidelném bodu i o dalších, chystaných novinkách. „Česká televize rozšiřuje zpřístupnění svého zpravodajství do znakového jazyka. Nově budou tlumočeny pořady Události v regionech a tiskové konference týkající se tématu koronaviru. Změny vstupují v platnosti dnes a potrvají po dobu platnosti nouzového stavu,“ uvedl Dvořák a doplnil: „Vedle toho nadále zůstává tlumočení do znakového jazyka u zpravodajských relací v 16, 17, 17:30 a Událostí na ČT24.“

Skrytými titulky jsou standardně vybaveny všechny zpravodajské relace mezi šestou a devátou hodinou a od 12. do 23. hodiny. Diváci si mohou tuto volbu vybrat prostřednictvím dálkového ovladače a zpříjemnit si například takto i vysílání zahraničních filmů v originálním znění. Dvořák také znovu radním zopakoval, že Česká televize ukončila úspěšně přechod na pozemní vysílání DVB-T2 a jako jediná nabízí kompletní portfolio svých programů ve vysokém rozlišení a s možností výběru regionálního zpravodajství. Komerční televize proces dokončí se závěrem měsíce.

autor: lukpo
Spustit audio

Související