Jeden z bavorských vysílatelů by rád získal k DAB+ i podpůrné FM kmitočty

9. říjen 2023

Možnost získání tzv. podpůrných kmitočtů, které by doplnily stávající digitální vysílání DAB+, by uvítala bavorská rozhlasová stanice Radio Schwaben. Pokud by taková možnost existovala, vytvořily by se rovné podmínky pro všechny hráče na trhu.

Čtěte také

V uplynulých letech se v sousedním Bavorsku hovořilo o možnosti vypnutí analogového rozhlasového vysílání v pásmu do roku 2025. V současné době je však již jisté, že tento zvažovaný krok nenastane. Podle provozovatele rozhlasové stanice Radio Schwaben by však měli mít vysílatelé odkázaní pouze na DAB+ možnost získat tzv. podpůrné FM frekvence, které by v takovém případě srovnaly distribuční možnosti hráčů na tamním trhu.

„V současné době potřebujeme perspektivu, jak můžeme udržet vysílání při životě, dokud nebude FM definitivně vypnuto,“ uvádí ve stanovisku, které mají k dispozici portály Satellifax.de a Teltarif, Markus Gilg, výkonný ředitel Radia Schwaben. V případě, že neexistuje plán na vypnutí FM vysílání, měla by být možnost dostat se ke kmitočtům, které opouští veřejnoprávní vysílatel Deutschlandradio. Tento krok by podle Radia Schwaben vytvořil rovné možnosti na trhu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související