Jihočeský televizní matador Ivo Brabec se po více než třiceti letech stahuje do ústraní, zůstane konzultantem

7. duben 2022

Jedna z nejvýraznějších tváří jihočeské mediální scény, podnikatel Ivo Brabec, se po více než třiceti letech stahuje ze svých aktivit. Ve svém „nekrologu“ oznámil, že bude pokračovat už pouze jako poradce a obchodní zástupce nově vzniklé společnosti JČ média. Brabec stál v roce 1990 u zrodu regionální stanice TV Gimi.

„Jsem moc rád, že před kamerou se v roli redaktorů objevilo mnoho dnes velmi známých tváří. Například Iveta Toušlová, Bára Divišová, Vendula Kostohryzová, Jiří Bydžovský nebo Aleš Hazuka,“ vyjmenoval některé tehdy začínající televizní reportéry, kteří se později objevili v celostátním zpravodajství, jihočeský podnikatel Ivo Brabec. Ten v minulosti stál i za vznikem Regionální sítě 1 ve standardu DVB-T.
 
Důvodem k odchodu do mediálního ústraní je podle Brabce konec jedné životní etapy. „„Dostal jsem se do fáze, kdy už se mi nechce bojovat s korupcí a prospěchářstvím. Vidět, že vypracujete projekty pro města, radnice nebo kraj a pak si váš námět přivlastní někdo jiný,“ uvedl bez bližších detailů Ivo Brabec. V loňském rozhovoru přiblížil jeho osobnost blíže Český rozhlas České Budějovice, a to v pořadu Místa v srdci.

autor: lukpo
Spustit audio

Související