Jižní Tyrolsko si pojistilo své DAB+ multiplexy na dalších dvacet let

10. červen 2024

Společnost Rundfunk Anstalt Südtirol (RAS), uskupení vysílatelů v Jižním Tyrolsku, si pojistila fungování svých DAB+ multiplexů pro daný region o dalších dvacet let. Programová nabídka v oblasti Südtirol/Alto Adige tak bude nadále nabízet pestrou směs stanic z Itálie, Německa, Rakouska i Švýcarska, která je daná zejména historickými okolnostmi.

Čtěte také

Oprávnění pro využívání kmitočtových bloků multiplexů RAS se konkrétně týká kanálu 10B a 10D. Společnost spojující veřejnoprávní vysílatele z různých zemí si tak může být jistá plánováním v této oblasti na dalších dvacet let. RAS se již v minulosti rozhodla omezovat analogové vysílání, když začala vypínat některé méně významné kóty. Vysílatelé v tomto regionu vidí budoucnost jednoznačně v rozvoji pozemní digitální technologie DAB+.

Rozhlasový multiplex RAS1-DAB vysílaný na kanálu 10B obsahuje stanice italského veřejnoprávního vysílatele Rai, konkrétně celoplošné programy Radio 1, Radio 2 a Radio 3, pro tento region je pak určen speciální okruh Rai Südtirol. V multiplexu jsou dále šířeny stanice Deutschlandfunk Kultur, Sendung mit der Maus, Bayern 3, BR Klassik, BR24, Radio Swiss Classic a Radio Swiss Pop. Síť na kanálu 10D obsahuje mj. programy rakouské ORF.

Kompletní programová nabídka je k dispozici zde.

autor: lukpo
Spustit audio

Související