Kabelový operátor UPC překlopil další čtyři kanály do HD, mimo jiné i erotickou Private TV

9. prosinec 2019

Do vysokého rozlišení přešly kromě dalšího erotického programu i stanice CS Film/CS Horror, CS History a CS Mystery. Klienti nemuseli pro změnu nic dělat. Nová obrazová kvalita se objevila na původních pozicích.

Největší kabelový operátor na trhu, společnost UPC Česká republika/Vodafone, dnes překlopil ve své nabídce další tři programy ze standardního do vysokého rozlišení obrazu (HDTV). Jedná se konkrétně o stanice CS Film/CS Horror (dříve Horor film), CS History (dříve WAR svět válek), CS Mystery (dříve Kinosvět) a Private TV. Provozovatelem prvních třech programů byla donedávna Československá filmová společnost Leoše Pohla, následně však došlo k jejich prodeji majiteli slovenské TV JOJ. V HD jsou k dispozici od prosince.

UPC je prvním z trojice největších operátorů na českém trhu, který Full HD verze programů někdejší Československé filmové společnosti nabízí. Pro volnou distribuci, tedy v pozemním digitálním vysílání, je určena pouze stanice CS Mystery, která je k dispozici hned ve třech multiplexech a u dvou operátorů. Diváci ji najdou v DVB-T v multiplexu 4 a Regionální síti 4 (Praha a střední Čechy, kanál 46) a v DVB-T2 skrze Přechodovou síť 13. Součástí stanice je i hybridní vysílání HbbTV (červené tlačítko), které již více než dva roky není aktualizované.

autor: lukpo
Spustit audio

Související