Kabelový operátor UPC odpojil zpětné zhlédnutí u dvou programů, bylo zbytečné

27. listopad 2019

Stanice Prima Cool a Prima Love nabízí firma svým klientům jak ve standardním, tak i vysokém rozlišení. Zpětné zhlédnutí u obou programů v SD kvalitě bylo prakticky přežitkem.

Společnost UPC Česká republika, největší kabelový operátor na trhu, v uplynulých dnech odpojil funkci televizního archivu a zpětného zhlédnutí (timeshift) u kanálů Prima Cool a Prima Love ve standardním rozlišení obrazu. Oba programy jsou již několik let v její nabídce k dispozici ve vyšší kvalitě (Full HD), takže tato možnost se pro oba dříve šířené programy stala zbytečnou. Divák nyní může sledovat na všech kanálech FTV Prima pořady zpětně v nejvyšší dostupné obrazové kvalitě.

Prima je v oblasti nových technologií velmi aktivní. Možnost zpětného zhlédnutí pořadů mají diváci také v rámci bezplatného vysílání DVB-T a DVB-T2, a to díky takzvanému hybridnímu vysílání. Divák pro jeho využití potřebuje přijímač – televizor, set-top box – s podporou technologie HbbTV, který je připojený k internetu. Jednou z výhod je i to, že v pozemní platformě jsou sice kanály k dispozici pouze ve standardní kvalitě, ale v HbbTV se přehrávají v HD. Boxy UPC bohužel tuto technologii nepodporují.

autor: lukpo
Spustit audio

Související