Kdy se na satelitu Astra objeví kulturní stanice Arte UHD? Termín stále není známý

22. únor 2021

Stanice Arte plánovala letos spustit distribuci signálu ve 4K rozlišení, termín však v tuto chvíli není známý. Experimentálně se obsah v UHD objeví na webu nebo platformě červeného tlačítka HbbTV. Na satelitu Astra i v německém DVB-T2 program není kódován.

V průběhu letošního roku plánovala německo-francouzská kulturní stanice Arte, s níž spolupracuje na některých projektech například i Česká televize, zahájit na satelitu Astra vysílání v ultra vysokém rozlišení (UHD). V tuto chvíli termín není známý. Vyplývá to z odpovědi, kterou poskytl portálu Digitální rádio přímo provozovatel programu. Na satelitu a v některých tuzemských službách tak pokračuje distribuce ve standardním a vysokém rozlišení.

„Bohužel vám nemohu sdělit, kdy začneme s vysílacím projektem UHD. Rádi bychom experimentálně ukázali nějaký obsah přes OTT (nelineárně, pozn. red.), web nebo HbbTV (červené tlačítko, pozn. red.). Nemáme však žádné další plány,“ konstatovala Claude Anne Savinová, vedoucí tiskového oddělení a PR stanice Arte.

Atraktivní tematický program je k dispozici na omezeném území České republiky také díky přeshraničnímu zásahu DVB-T2 vysílačů z Německa.

autor: lukpo
Spustit audio

Související