Arte Extra: nová HbbTV nabídka pro majitele přijímačů s podporou červeného tlačítka

22. červen 2020

Jde v podstatě o čtyři playlisty, které budou doplňkem k lineárnímu vysílání stanice Arte. Novinka se zaměří na tří kategorie – publicistiku, zpravodajství a hudbu. Na své si přijdou jak milovníci popu, rocku a elektra, tak i klasiky.

Německo-francouzská kulturní televize Arte dnes spustila pro diváky novou službu Arte Extra. Využívat ji mohou všichni zájemci, kteří přijímají tento program volně ze satelitu Astra, případně prostřednictvím přeshraničního zásahu bezplatné služby DVB-T2 HD. Cílem nové služby je spojit v sobě jednoduchost a pohodlí televizního zážitku s dynamikou portálu Arte Online. Služba je k dispozici pro majitele televizorů a set-top boxů s podporou technologie HbbTV. Arte Extra obsahuje čtyři tematické seznamy složené z pořadů kulturní televize.

Všechny čtyři seznamy budou neustále doplňovány a aktualizovány týmem editorů. Arte Extra bude zároveň využívat i algoritmy, s nimiž již stanice pracuje delší dobu. Playlist „Mittendrin“ nabídne dokumenty ze současnosti doplněné o zpravodajství a magazíny. „Discovery“ je zaměřené na objevy, historii a vědu. Poslední dva playlisty „Pop Rock Electro“ a „Orchestra“ jsou určeny čistě hudebním fanouškům. Novou službu doplní další funkce, které budou dostupné přes zelené tlačítko. Arte zde bude pracovat s přepínáním mezi lineárním a nelineárním obsahem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související