Kdy skončí nekódované vysílání francouzských HD kanálů na satelitu Astra? S Canal+ jednáme, říká TF1

2. listopad 2022

V pondělí 17. října byla zahájena na satelitu Astra 1L na pozici 19,2 nekódovaná distribuce HDTV verzí kanálů francouzské mediální skupiny TF1. Důvodem je skutečnost, že jejich provozovatel se na dalším šíření nedohodl se společností Canal+. Díky tomu jsou kanály TF1 k dispozici aktuálně v celé Evropě. Co se bude dít s těmito programy dále?

Čtěte také

Tiskový mluvčí mediální skupiny Fabien Viguet- Poupelloz ve vyjádření pro portál Digitální rádio uvedl, že distribuce kanálů TF1 je v současné době v testovací fázi. Možná dohoda s operátorem Canal+, který zajišťoval distribuci programů na satelitu Astra, není ztracena. „Stále jednáme s Canal+, abychom dosáhli dohody,“ doplnil bez bližších podrobností Viguet- Poupelloz. Pokud dojde k dohodě, TF1 o tom plánuje média informovat.

Na stole je několik scénářů. V případě, že by se mediální skupina TF1 s Canal+ dohodla, vysílání jejích kanálů na satelitu Astra by pochopitelně skončilo. To by příliš nepotěšilo diváky, kteří si na nekódovanou distribuci těchto stanic zvykli. Francouzské kanály vysílají kromě domovského jazyka filmy a seriály také v originálním znění. Aktuální nabídku tvoří pětice stanic TF1 HD, TMC HD, TFX HD, TF1 Séries Films HD a LCI HD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související