Operátor Skylink zařadí na satelit nekódovaný kanál Earthx TV HD, zaměří se na péči o planetu

17. říjen 2022

Provozovatel americké tematické televize Earthx TV se rozhodl rozšířit svou nekódovanou distribuci také na evropský kontinent. Jako šiřitele svého signálu ve vysokém rozlišení si vybral společnost M7 Group, která provozuje mimo jiné i satelitní televizi Skylink. Zákazníci s přijímačem Skylink Ready najdou v Česku stanici na programové předvolbě 64.

Cílem tematického kanálu Earthx TV je rozšířit povědomí o tématech udržitelnosti planety Země a péči o životní prostředí. Earthx TV není prvním americkým kanálem, který si pro distribuci v Evropě vybral právě M7 Group. Stejný krok realizovala i před několika měsíci kontroverzní zpravodajská televize Newsmax. I přes její nekódované vysílání ve vysokém rozlišení je otázkou, kolik diváků takový zpravodajský kanál reálně sleduje.

Earthx TV nabídne stovky hodin originální produkce, ale také akviziční pořady. Mezi tématy nebude chybět zaměření na divokou zvěř, ochranu přírody, extrémní počasí a přírodní zázraky; technologie a inovace; domov a životní styl; cestování a jídlo; dokumentární celovečerní filmy, filmy a blue-chip show a filmy. Zahájení nekódované distribuce Earthx TV ze satelitu Astra 3B má být zahájeno během dnešního dne, tedy pondělí 17. října.

Parametry příjmu: satelit Astra 3B (23,5 stupně východně), 12129/V, SR 29900, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související