KLADNo.1 TV žádá o licenci, ve středočeském městě vyrostl nový televizní vysílač

28. červen 2021

Kladno by se mělo v horizontu týdnů až jednotek měsíců dočkat vlastní městské televize, kterou si bude možné naladit prostřednictvím pozemního vysílání. Za tímto účelem byla nedávno zkoordinována Českým telekomunikačním úřadem i nová kóta Věžový vodojem, odkud bude Regionální síť 11 fungovat.

KLADNo.1 TV bude klasický městský kanál, který přinese informace o dění v tomto středočeském centru. O licenci žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) společnost This work, v níž je jako jednatelka a jediný společník uvedena Naďa Valentová. Chod vysílače na kanálu 29 s výkonem 31 Wattů v horizontální polarizaci bude zajišťovat firma Fiera touch podnikatele Pavla Hájka, který stojí i za regionální televizí i-Vysočina.cz.

Regionální síť 11 má v současné době v provozu tři vysílače a vstup do Kladna je součástí její plánované expanze. Kromě tohoto středočeského města získala společnost Fiera touch od ČTÚ povolení pro šíření signálu v Pelhřimově (kanál 36, 100 Wattů) a Žďár nad Sázavou (kanál 38, 31 Wattů). Provozovatel sítě předpokládá, že nová kladenská městská televize získá licenci v průběhu léta a nový vysílač připravený ke spuštění odstartuje na podzim.

autor: lukpo
Spustit audio

Související