Klasika na dosah: Novinka digitální stanice D-dur pro začátečníky

14. prosinec 2018

Pořad chce oslovit především ty posluchače, kteří v sobě mají lásku ke klasické hudbě, ale musí ji probudit. D-dur můžete jako jednu z digitálních stanic poslouchat v multiplexu ČRo DAB+.

Stanice D-dur chce oslovovat posluchače, kteří stojí o program zaměřený na poslech klasické hudby se stručným komentářem, a právě těm je její vysílání určeno. Existuje však ještě jedna skupina posluchačů, kteří se dosud s klasickou hudbou míjeli, ale dospěli k zjištění, že by její svět chtěli poznat. Právě pro ně je určen nový programový formát „Klasika na dosah“, který se bude vysílat každý všední den od 16:00 do 20:00 a v repríze mezi čtvrtou a osmou hodinou ranní. Půjde o výběr skladeb, jednotlivých vět, árií ze „zlatého fondu“ klasické hudby, takových, které žádného posluchače nezklamou.

Klasika na dosah rozhodně nebude přehlídkou klasických hitů, najdete tu skladby i zcela neznámé. Leccos zajímavého se o nich dozvíte z informačně hutných komentářů Evy Hazdrové-Kopecké. Šéfredaktor Lukáš Hurník slibuje, že nový pořad se čas od času pokusí vysvětlit nějaký hudební pojem a nebudou chybět doporučení, na co jít v nebližších dnech na koncert. Klasika na dosah má nabídnout kompletní servis pro dosud ne zcela zkušené posluchače klasické hudby, který by ale měl oslovit i fajnšmekry. Stanice D-dur je dostupná mimo jiné v multiplexu ČRo DAB+, na satelitu Astra, v kabelových sítích a na internetu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související