Klatovy se dočkaly DAB+ multiplexu operátora RTI cz, doplní stanice Českého rozhlasu

26. listopad 2019

Součástí multiplexu jsou stanice Rádio Samson, Rádio Proglas, Rádio Beat, DAB Plus TOP 40 a také vybrané okruhy Českého rozhlasu. Ten ke konci letošního roku tuto síť opustí.

Obyvatelé západočeských Klatov a širokého okolí si mohou naladit signál dalšího rozhlasového multiplexu. Programy své sítě zde začal od dnešního dne šířit operátor RTI cz. Západočeská firma šíří vybrané stanice Českého rozhlasu, Rádio Samson, Rádio Proglas, Rádio Beat a DAB Plus TOP 40 z kóty Doubava na kanále 5B, a to výkonem 1 kW. Podle zjištění naší redakce bude dosah sítě uspokojivý. S dvěma spárovanými anténami Kathrein AV12 je její signál v Praze přibližně na třetině stupnice tuneru TechniSat Digitradio 140. 

Doubrava nabízí v tuto chvíli signál dvou rozhlasových sítí. Od začátku listopadu jsou zde již k dispozici všechny stanice Českého rozhlasu v balíku ČRo DAB+. Majitelé digitálních rádií v tomto regionu mají navíc perspektivu, že se dočkají brzy dalších stanic. Od ledna 2020 už nebudou součástí multiplexů RTI cz a Teleko právě okruhy Českého rozhlasu. Veřejnoprávní médium se soustředí výhradně na posilování pokrytí sítě ČRo DAB+, která v tuto chvíli zasahuje signálem 80 % populace a v příštím roce se zvýší o dalších patnáct procent.

autor: lukpo
Spustit audio

Související