Rádio Zet skupiny Active prošlo změnami, naladíte ho i v DAB+

12. únor 2020

Stanice využívá multiplex Českých Radiokomunikací. Digitálně je prozatím k dispozici pouze v Praze, na jaře má expandovat i do Plzně a Ostravy.

Rozhlasovou stanici Rádio Zet je možné naladit od úterý 11. února v nové podobě. Na chystanou změnu upozornil v pondělí večer portál Oviradio.cz prostřednictvím svého účtu na sociální síti Facebook. Podle Médiáře se změnilo programové schéma stanice, ranním vysíláním provází někdejší moderátorka Českého rozhlasu Plus Helena Šulcová. Proměny se dotknulo i staniční logo, které vyzdvihuje samotné písmeno „Z“, nebo web stanice.

Mediální skupina Active, která převzala stanici od české pobočky francouzské skupiny Lagardère, šíří stanici kromě velmi krátkých vln VKV/FM také na platformě DAB+. Vysílatel využívá rozhlasového multiplexu ČRa DAB+, který provozují České Radiokomunikace. V současné době je ho možné naladit v Praze na kanálech 7A a 10D, na jaře letošního roku se má rozšířit také do Plzně a Ostravy. Doplňkové služby v této rozhlasové síti bohužel vysílány nejsou.

autor: lukpo
Spustit audio

Související