Rádio Západ plánuje expandovat do Klatov, přidělení nové frekvence posuzuje ČTÚ

19. červen 2020

V Klatovech doposud nová rozhlasová stanice VKV kmitočet nemá. Rádio Západ mohou naladit zájemci v Plzni, Karlových Varech, Domažlicích, Tachově a Železná Rudě. Stanice převzala tuto síť po sesterském Rádiu Samson, které se přesunulo do DAB+.

Rádio Západ, které v minulosti převzalo vysílací síť po sesterské stanici Samson, by rádo expandovalo do Klatov. Podle informací portálu Digitální rádio vysílatel požádal o možnost přidělení nové místní frekvence 92,4 MHz. Tuto možnost aktuálně zkoumá Český telekomunikační úřad (ČTÚ). V případě souhlasného stanoviska by o tomto kroku následně informovala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), která je oprávněna novou frekvenci stvrdit patřičnou licencí.

Stanice naopak neuspěla se žádostí o přesun svého plzeňského vysílače z frekvence 103 MHz na 107,9 MHz, případně alternativně 90,6 MHz. Regulátor tuto možnost zamítl na základě podkladů od Českého telekomunikačního úřadu. Společnost Rádio Samson, která Rádio Západ provozuje, od sebe chtěla oddělit plzeňskou a domažlickou frekvenci – obě fungují na zmíněném kmitočtu 103 MHz. Situaci se ale s největší pravděpodobností podaří nakonec vyřešit jiným technickým způsobem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související