Klenot TV získala licenci, v pozemním vysílání a na satelitu se objeví další teleshoppingová stanice

21. listopad 2019

Licence pro pozemní a satelitní distribuci byla udělena na období dvanácti let. Šíření signálu prostřednictvím družice se týká také území Slovenska.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila na svém posledním zasedání licence nové teleshoppingové stanici Klenot TV. Regulátor o tom informoval v tiskové zprávě. Klenot TV získala oprávnění pro distribuci prostřednictvím pozemního vysílání i satelitní distribuce (včetně Slovenska). Obě licence jsou uděleny na dobu 12 let. Ve struktuře společnosti Emporia Style, která je držitelem oprávnění, figuruje i bývalá šéfka kanálů Public TV a Active TV Renata Pešková.

Česko bude mít již čtvrtou teleshoppingovou televizi, pokud budeme do tohoto výčtu počítat i hudební Šlágr TV, která je zaměřená na prodej CD a DVD nosičů. Bloky věnované prodeji levných šperků je možné najít na řadě televizních kanálů, zejména skupiny Barrandov a Relax/Rebel patřící firmám Radima Pařízka. V jeho multiplexech jsou k dispozici také teleshoppingové programy ABC TV a Galerie. Ze zákona musí být vysílání zahájeno do 360 dnů od doručení pravomocného rozhodnutí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související