Kmitočty Hitrádia FM si rozdělí Hitrádio Contact a Hitrádio North Music, Rádio Blaník Liberec odstartuje v pondělí

2. září 2021

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém posledním zasedání schválila skupině Media Bohemia rozsáhlou řadu změn, které souvisí se startem stanic Hitrádio Contact a Rádio Blaník Liberec. Nově se v jejich přehledu objevuje i značka Hitrádio North Music.

Posluchače v severních Čechách čekají v následujících dnech a týdnech změny na rozhlasových VKV/FM kmitočtech. Vše souvisí s ukončením vysílání Rádia Contact Liberec. Na severočeském vysílači Ještěd si budou moci lidé od pondělí 6. září naladit zcela nový program Rádio Blaník Liberec. Na webu RCL je změna prezentována jako rozdělení na dva programy. Veškeré novinky na svém posledním zasedání schválil regulátor.

V polovině října si budou moci posluchači bývalého RCL naladit nově také Hitrádio Contact. Tato stanice zdědí někdejší rozhlasovou síť po Hitrádiu Crystal a částečně také Hitrádiu FM (v Libereckém kraji). V dalších regionech se na původním místě po Hitrádiu FM ozve Hitrádio North Music. Jak z uvedeného vyplývá, mělo by jít o vysílače v Ústeckém kraji. Od 1. září zároveň Media Bohemia upravila program své stanice Fajn Rádio s důrazem na více hitů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související