Rádio Contact Liberec nahradí Rádio Blaník, skupina Media Bohemia žádá regulátora o změnu názvu

14. červen 2021

Rozhlasová skupina Media Bohemia realizuje další z kroků souvisejících s ukončením dlouholeté severočeské značky Rádio Contact. Libereckou stálici, jedno z nejstarších rádií na našem trhu, má nahradit s tamní mutací Rádio Blaník.

„Provozovatel prohlašuje, že uvedenou změnou označení programu nedojde ke změně základní programové specifikace ani licenčních podmínek. Všechny programové podmínky a pořady zůstanou zachovány beze změn,“ uvádí v žádosti Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Media Bohemia. Rádio Blaník díky této změně získá na severu Čech významný kmitočet 101,4 MHz, který díky svému dosahu dalece překračuje hranice regionu.

Rozhlasová skupina, pod kterou kromě Blaníků patří například i Hitrádia, Fajn rádia nebo Rock rádia, se pod odsouhlasení této změny zavazuje, že nebude přejímat program jiného provozovatele, respektive jeho podstatných částí a nebude se podílet na jeho šíření. Media Bohemia je již stoprocentním vlastníkem Rádia Contact Liberec a je proto zcela logické, že provozovatel s touto chystanou změnou souhlasí. Změna je plánována od července.

autor: lukpo
Spustit audio

Související