„Rozhlasového dinosaura“ Radio Contact Liberec získá skupina Media Bohemia, majitel Blaníku a Hitrádií

23. březen 2021

Rozhlasová skupina Media Bohemia se chystá na další z mnoha významných akvizic na trhu. Vysílací radu nyní žádá o souhlas se získáním stoprocentního podílu v severočeském Rádiu Contact Liberec, jehož původními majiteli jsou Jan a Jarmila Požičtí.

Žádost o změnu licenčních podmínek Rádia Contact Liberec související s převzetím stoprocentního podílu původního vlastníků obdržela Rada pro rozhlasové a televizní vysílání minulý týden, v úterý 16. března.

Strategie Media Bohemia v souvislosti se skupováním původně konkurenčních stanic byla jasná. V první fázi došlo k získání finančního podílu u daného vysílatele, dříve, případně později pak následovala žádost o změnu licenčních podmínek souvisejících se zaměřením rádia, posledním krokem pak bylo jeho přejmenování.

Rozhlasová skupina Media Bohemia dopředu své nové akvizice nekomentuje, nicméně lze předpokládat, že ani značku RCL, kterou je možné bez nadsázky označit za „rozhlasového dinosaura“, nečeká jiný osud. Media Bohemia má ve svém portfoliu například značky Hitrádio, Blaník, Fajn nebo Rock Rádio.

Skupina nedávno poslala do on-line prostoru stanice Helax a Oldies Rádio, jiné pak nahradila některou z existujících značek. RCL funguje od září 1991 a jediný vysílač Liberec – Ještěd na kmitočtu 101,4 MHz mu díky výkonu 20 kW zajišťuje pokrytí daleko za hranicemi Libereckého kraje. Jeho bezproblémový příjem je i na řadě míst hlavního města.

autor: lukpo
Spustit audio

Související