Komerční DAB+ multiplex pro Durynsko odstartuje již příští měsíc

18. srpen 2021

Společnost Divicon Media jako operátor nové komerční sítě DAB+ Durynsko v tuto chvíli dokončuje přípravy na její spuštění. Na vysílačích Weimar a Erfurt probíhají stavební práce, aby plánovaný start v září nic neohrozilo.

Na část českého území se velmi brzy dostane signál další německé sítě ve standardu DAB+. Telekomunikační firma Divicon Media jako vítěz na operátora multiplexu Thueringen 12B již uzavřela dohodu s prvními subjekty. Potvrzeny jsou podle německých médií stanice Antenne Thüringen, Antenne Thüringen Classics, Landeswelle Thüringen a Radio Top 40. Mezi dalšími zájemci jsou podle portálu Teltarif mj. programy egoFM, Rockland nebo Schlager.

Lze předpokládat, že nový DAB+ multiplex bude zachytitelný zejména v Krušných horách, konkrétně v oblastech, kde je otevřený terén na tuto německou spolkovou zemi. Pomyslným srdcem sítě bude Weimar/Großer Ettersberg s výkonem 10 kW, který doplní Erfurt-Hochheim s 2 kW, oba ve vertikální polarizaci. V tuto chvíli jsou v Durynsku v provozu tři sítě, jedná se konkrétně o celoplošné nabídky DR Deutschland a Antenne DE a místní MDR Thueringen.

autor: lukpo
Spustit audio

Související