Komerční televize stále hledají recept proti přeskakování reklam, Skylink blokaci po pár dnech zrušil

25. červenec 2019

Úplně zablokování přetáčení pořadů vpřed, které nasadila ve své on-line službě největší satelitní platforma, se neukázalo jako šťastné řešení. Novu s Primou čekají ještě směrem k operátorům placených služeb dlouhá jednání.

Komerční televize Nova a Prima stále hledají technické řešení, díky kterému by divákům zabránili v přeskakování reklamních bloků v placených službách. Vše ale ukazuje na to, že půjde ještě o běh na dlouhou trať. Jako první z velkých operátorů, který znemožnil přeskočení vybraného časového úseku na kanálech Novy, byl Skylink v rámci své on-line služby Live TV. Novinku zavedl začátkem tohoto měsíce, web Parabola.cz nicméně upozornil na to, že platforma přibližně po dvou týdnech tuto funkcionalitu v naprosté tichosti zrušila.

Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, společnosti, která Skylink vlastní, portálu Digitální rádio řekl, že technické řešení je operátor opět připraven nasadit, ovšem pouze za podmínky, že dohodu se skupinou Nova budou respektovat i další hráči na trhu. „Jasně jsme našemu partnerovi (TV Nova, pozn. red.) řekli, že nechceme být oproti ostatním znevýhodnění a on to respektoval,“ uvedl Glisník. Podle zákulisních informací nemá konkrétní podobu daného řešení určenou ani FTV Prima. O daných možnostech s operátory stále jedná.

autor: lukpo
Spustit audio

Související