Konec nekódovaného vysílání srbské Kitchen TV na satelitní pozici operátora Skylink

1. červen 2018

Balkánský operátor nedávno otevřel zcela nový satelitní multiplex, do něhož umístil řadu kanálů. Původní frekvence se tak stala díky dublovanému obsahu zbytečnou.

Ve čtvrtek 31. května došlo k ukončení distribuce jednoho ze satelitních multiplexů společnosti Telekom Srbija na družice Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně. V rámci něho byla volně, tedy bez nutnosti použití dekódovací karty, šířena srbská stanice Kitchen TV a také rozhlasové programy AS FM a Play Radio. Všechny zmíněné stanice nadále pokračují v nedávno otevřeném multiplexu na kmitočtu 12536/V, signál televizních okruhů je však kódován systémem Conax.

K otevření nového satelitního multiplexu nedávno Marijana Vukašinović, ředitelka obsahu v Telekom Srbija, uvedla: „Pro nás je tento krok velmi významný, protože znamená, že můžeme náš místní a regionální obsah nabízet do Evropy prostřednictvím našich partnerů.“. „Tento televizní balíček nabízí divákům po celé Evropě širokou nabídku srbských a regionálních televizních programů. Se společností SES jsme v posledních letech spolupracovali na řadě různých projektů a kvalitnějšího a spolehlivějšího partnera si neumíme představit.“ Satelit Astra 3B využívá pro šíření programů i společnost M7 Group, která provozuje mj. službu Skylink.

autor: lukpo
Spustit audio

Související