Léto na digitálních stanicích Českého rozhlasu

24. červen 2022

Český rozhlas připravil na léto nabitý program. Nejen digitální stanice posluchače prázdninově naladí inspirativním vysíláním z různých míst Čech i Evropy, tipy na výlety nebo podcastovou sérií o vodě, krajině a koupání. Nebude chybět ani vysílání pro děti. Všechny digitální stanice Českého rozhlasu jsou součástí multiplexu ČRo DAB+.

Čtěte také

Klíčové letní sportovní události bude monitorovat Radiožurnál Sport. Sportovní fanoušci se mohou v létě těšit na přenos tenisového turnaje Wimbledon a evropských fotbalových pohárů. Kromě toho bude stanice vysílat živě z největšího tuzemského sportovního festivalu Lipno Sport Festu.

Letní prázdniny zahájí Radio Wave podcastovou sérií o vodě, krajině a koupání s názvem Plavky, která posluchače vezme za příběhy rybníků, jezer i zatopených lomů. Připravuje ji autor magazínu o ekologii Podhoubí Ondřej Šebestík a autorka podcastu Bludičky Kateřina Tomsová.

Z krajiny na oblíbená místa nejen evropských měst posluchače přenese série autentických a trendy průvodců, českých hudebníků, umělců a dalších osobností, kteří žijí v Berlíně, Londýně nebo Paříži. Posluchači se dozví, kam chodí relaxovat, na výlet, na kávu, do galerie nebo na koncert.

Čtěte také

Radio Wave navíc pro posluchače připravuje speciální prázdninovou soutěž o balíček vstupů na vybrané letní festivaly. K tomu uslyší pravidelně každý prázdninový týden to nejlepší z programu Radia Wave v uplynulých měsících včetně speciálních letních playlistů.   

Letošní léto Rádia Junior bude opět soutěžní. Pro dětské posluchače stanice připravuje prázdninový desetidílný rozhlasový seriál, který je zavede do imaginárního světa, kde jsou všichni online a neznají internet. Jednotlivé principy a procesy dětem tvůrci pořadu převedou do formy podobností. Interaktivní letní soutěž bude propojena s poslechem seriálu a webem stanice.

Český rozhlas D-dur chystá premiéry víkendového dopoledního programu Na návštěvě. Stanice D-dur a Jazz v létě zavítají na Hudební festival Znojmo, jehož zajímavý program posluchačům zprostředkují. Vysílání nabídne i skladby, které vykouzlili hudební alchymisti za vlády Rudolfa II. a kompozice, které napsal Antonín Dvořák při prázdninových pobytech na Vysoké.

autor: lukpo
Spustit audio

Související