Lifestylová stanice Btv přerušila vysílání u dalších operátorů

9. leden 2019

V době přerušení vysílání nahradili operátoři klasický program statickými obrazovkami. Stanice za zaměřovala doposud zejména na program relaxačního typu.

Lifestylová stanice Btv, jejíž vysílání bylo před několika týdny vypnuto v Regionální síti 12 Českých Radiokomunikací a v multiplexu společnosti Towercom na satelitu Astra, přerušila v uplynulých dnech distribuci i u některých dalších operátorů. Podle pozorování redakce portálu Digitální rádio nebyla v době psaní této zprávy stanice dostupná ani v nabídce O2TV společnosti O2 Czech Republic a internetové televizi SledováníTV.cz.

Největší IPTV služba na trhu v tuto chvíli nahradila vysílání Btv modrou statickou obrazovkou s tím, že se jedná o výpadek, v rámci SledováníTV.cz se objevil text „Na zadaném kanálu došlo k poruše. Na odstranění problému pracujeme.“ Proč bylo vysílání stanice přerušeno, ale leckdy nevědí ani samotní operátoři. „Nejedná se o krok z naší strany. Provozovatel stanice s námi bohužel nekomunikuje,“ uvedla manažerka SledováníTV Marie Indráková. V DVB-T2 multiplexu Digital Broadcasting na Moravě stanice podle informací od našich čtenářů nadále vysílá.

Z aktualizovaného profilu v obchodním rejstříku vyplývá, že ve společnosti AIDEM & Vyšší odborná škola televizní Brno, která je provozovatelem Btv, došlo ve vlastnické struktuře k několika změnám. V pozici předsedy představenstva, respektive její předsedkyně, skončila se závěrem listopadu loňského roku Ivana Greinfenthalová, která zde figurovala od 9. června. Na její pozici naopak nastoupil šestačtyřicetiletý Denis Bego. Greinfenthalové zůstává pozice ředitelky stanice.

autor: lukpo
Spustit audio

Související