Livesport koupil filmový portál Kinobox.cz, v budoucnu nabídne také internetovou televizi

10. červen 2020

Poskytovatel sportovních informací Livesport koupil od producenta a režiséra Petra Vachlera web Kinobox.cz. Obsah filmového portálu, jehož redakci nově povede publicista Kamil Fila, plánuje Livesport v budoucnu využít i pro svou chystanou televizi. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě, cenu nezveřejnila.

Kinobox vznikl v roce 1993, kdy jeho typická znělka začala v České televizi každý týden uvádět přehled filmových novinek. Ve své době nejsledovanější pořad ČT2 v roce 2009 přešel na internet a nyní je server Kinobox.cz nejčtenějším českým filmovým online magazínem. Jeho stránky navštíví měsíčně přes milion unikátních návštěvníků.

"Naším cílem je udělat z Kinoboxu bránu do světa videozábavy pro filmové a seriálové fanoušky. Vytvoříme komplexní databázi audiovizuálních děl, která komukoli na míru usnadní orientaci v nepřeberné nabídce filmů a pořadů. Chceme zúročit zkušenosti se šířením informací a přinést filmovým příznivcům podobný servis, na jaký jsou zvyklí naši sportovní fanoušci. Kinobox v budoucnu obohatíme o streaming televizního vysílání, proto jej bude provozovat naše společnost Livesport TV," uvedl výkonný ředitel Livesportu Martin Hájek.

Martin Hájek s Petrem Vachlerem

"S novým desetiletím musí na český trh přijít databáze, která bude filmovým fanouškům dávat víc, než oni dávají jí svými komentáři. Měla by s vámi umět komunikovat, chápat vás a znát váš vkus, ale přitom vám nenásilnou cestou pořád rozšiřovat obzory a nabízet nové překvapivé filmy k okamžitému zhlédnutí," dodal Fila. Livesport je jeden z předních světových poskytovatelů sportovních informací.

Ryze česká technologická společnost se sídlem v Praze, která byla založena v roce 2006, vyvíjí weby a aplikace s rychlým zpravodajstvím z 38 sportů. Její aktuální výsledky, statistiky a další informace ve více než 30 světových jazycích vyhledává měsíčně zhruba 90 milionů unikátních uživatelů. Některou z aplikací společnosti si do svých mobilních zařízení stáhlo přes 75 milionů sportovních fanoušků.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související