Lounge TV a Praha TV v nabídce služby SledováníTV, v přípravě je 4K distribuce

27. květen 2019

Po překlopení do 4K bude Lounge TV druhým Ultra HD kanálem v nabídce operátora. Praha TV plánuje vysílání ve vysokém rozlišení spustit v následujících měsících.

On-line služba SledováníTV zařadila v uplynulých dnech do nabídky další dva nové kanály. Jedná se konkrétně o novou českou relaxační stanici Lounge TV a regionální stanici Praha TV. U obou programů jsou k dispozici i standardní funkce zpětného zhlédnutí a timeshift (posun v čase). Lounge TV je k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu, Praha TV v běžné kvalitě SD. Spuštění vysílání v HD plánuje provozovatel metropolitního programu v následujících měsících.

Praha TV byla zařazena do základních balíčků služby SledováníTV, Lounge TV je k dispozici prozatím na zkoušku, operátor nicméně počítá s překlopením vysílání do Ultra HD/4K rozlišení. Tento krok by mohl být realizován již v horizontu jednoho měsíce. Lounge TV se tak stane prvním českým programem, který je pro operátory dostupný v nejvyšší kvalitě obrazu. SledováníTV má již v nabídce stanici NASA TV UHD, jejíž volné vysílání přebírá ze satelitu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související