Sport 1, Spektrum a další stanice zmizí z tematických balíčků služby SledováníTV, souvisí to s jejich provozovatelem

16. duben 2019

Změna bude platná od 1. května a dotkne se konkrétně balíčků Dětský, Sport a Doku. S výjimkou dětských programů jsou stanice na trhu dostupné ve vysokém rozlišení.

Provozovateli on-line služby SledováníTV.cz se nepodařilo dohodnout se společností AMC Networks International – Central and Eastern Europe na výhodnějších podmínkách šíření jejich kanálů. Z tohoto důvodu budou od května její programy dostupné v nabídce on-line platformy i nadále, nebudou už ovšem součástí balíčku Dětský, Sport nebo Doku, které se zároveň zlevňují. Sport 1 a Sport 2 zmizí z balíčku Sport, Minimax a JimJam odejdou z nabídky Dětský a Spektrum už nebude figurovat v rámci nabídky Doku. Stanice jsou nadále součástí tarifů Basic, Max a Maxi.

Jako oficiální důvod pro vyřazení programů z tematických nabídek uvedl provozovatel on-line služby skutečnost, že AMC ruší pro Českou republiku a Slovensko podporu těchto kanálů v tematických balíčcích. Dohody s operátory jsou ale individuální a záleží vždy na konkrétní podobě distribuční smlouvy. Pod slibem anonymity ovšem některé společnosti podnikající v tomto byznysu na českém trhu naší redakci potvrdili, že cenu, kterou AMC za své kanály požaduje, nepovažují vzhledem k jejich obsahu za příliš adekvátní. Připomeňme i nedávný konflikt provozovatele se společností Digi Czech Republic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související