Majitel UPC představil chystané novinky: Ultra HD, hlasové ovládání i offline pořady v mobilu

19. září 2018

Liberty Global zastřešila veškeré představené produkty pod společné označení Horizon 4. V Česku může do těchto plánů zasáhnout převzetí telekomunikačním gigantem Vodafone.

Společnost Liberty Global, která je v České republice a na Slovensku vlastníkem kabelového operátora UPC, dnes představila v Amsterdamu připravované novinky pro trhy, na nichž působí. Jako první se jich dočkají Švýcarsko, Nizozemsko a Belgie, následovat mají i další evropské země. Nad Českou republikou se v tuto chvíli vznáší pomyslný otazník, protože do těchto plánů může vstoupit chystané převzetí telekomunikačním gigantem Vodafone.

Novou platformu pro televizní zábavu označila Liberty Global jako „Horizon 4“. Balíček produktů se má skládat z moderního a výkonného 4K/Ultra HD set-top boxu, dálkového ovládání se schopností hlasových příkazů a také vylepšenou mobilní aplikací Horizon GO, kterou už mohou uživatelé u nás i na sousedním Slovensku využívat. Pilot pro Horizon 4, respektive nový box této platformy, už má za sebou úspěšně Velká Británie.

Kromě programů s 4K rozlišením, má box podporovat také UHD u videopůjčovny Netflix a portálu YouTube. Netflix zatím v Česku ani na Slovensku nasazen nebyl a lze se domnívat, že za touto skutečností stojí prozatím absence jeho lokalizace. Implementace Netflixu na platformu Horizon byla oznámena přesně před dvěma lety a nic jiného by jí de facto nemělo bránit. Videotéka zatím v češtině přidává nárazově pouze filmy a seriály, i když jejich počet trvale roste.

Kromě možnosti nahrávání na cloudové, tedy vzdálené úložiště, je novinkou také velký výběr on-line videí a televizních kanálů šířených přes internet. Aplikace Horizon GO by měla být doplněna o možnost stahování videí do offline režimu, tedy bez nutnosti připojení k internetu. Zákazníci by taktéž měli mít možnost sledovat pořady od okamžiku, kdy se na ně přestali koukat na jiném zařízení. Tato funkce je už dnes standardem i u tuzemských operátorů. Mobilní aplikace má do budoucna umožnit také ovládání samotného set-top boxu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související