Mall.tv končí jako televizní aplikace, náhradou může být i její nový YouTube kanál

29. březen 2022

Provozovatel internetové televize Mall.tv oznámil jejím divákům nepříjemnou novinku, v následujících dnech ukončí provoz vlastní aplikace pro chytré zobrazovače, tzv. Smart TV. Důvodem k tomuto kroku je neustálý vývoj nových verzí TV operačních systémů různých značek (LG, Samsung, Android, Apple a dalších), který vyžaduje pro zachování funkčnosti kontinuální investici do vývojářských kapacit v desítkách tisíc korun měsíčně.

Čtěte také

„I když jsme je dlouhodobě vynakládali, výsledek (funkčnost aplikací) stejně nebyl uspokojivý. Je jasné, že ukončení projektů, které dlouhodobě nevychází, nebo nefungují, není ničím příjemným, zvlášť když se bezprostředně dotýká našich diváků. Nicméně podíl sledovanosti v televizních aplikacích se pohybuje mezi 2 až 3 % z celkového počtu zhlédnutí,“ uvedl v oficiálním stanovisku pro média šéfproducent Mall.tv Lukáš Záhoř.

Záhoř zároveň věří, že většina diváků v konečném důsledku ocení, že úspora času a peněz se umožní soustředit na další tvorbu pořadů a seriálů Mall.tv a jejich distribuci tam, kde jsou lidé zvyklí její obsah sledovat. Nově to navíc může být i na Youtube. „Ten už slouží jako další distribuční kanál Událostem Luďka Staňka a Mikýřově úžasné pouti internetem, ke kterým přibudou další stálice i novinky z naší produkce,“ doplnil šéfproducent Mall.tv.

Cílem tedy není podle Lukáše Záhoře omezovat, ale naopak rozšiřovat uživatelskou dostupnost a diváckou sledovanost našeho videoobsahu. Diváci, kteří chtějí vídat své oblíbené tvůrce na televizních obrazovkách, je na nich uvidí dál. Využít k tomu mohou sdílení obrazu z webového přehrávače nebo mobilní aplikace Mall.tv, Smart TV aplikaci Youtube nebo Stream.cz.

autor: lukpo
Spustit audio

Související