Malý rozměry, výkonný zvukem. Novinkový DAB+ přijímač značky Sangean se vejde do dlaně

5. únor 2019

Nový přijímač má podporu bezdrátového přenosu Bluetooth a podle specifikace umožňuje i připojení externí antény pro III. pásmo.

Jako jednu z produktových novinek v aktuální nabídce představila společnost Sangean DAB+ přijímač DDR-7, jehož rozměry odpovídají přibližně velikosti dlaně. Sangean a produktové novince říká, že je sice malá rozměry, ale výjimečná svým zvukem. Zajímavostí je, že tento model by měl dle specifikace poskytnuté novinářům umožňovat i připojení externí antény. Přijímač má integrovaný Bluetooth, hodiny i časovač. Vyrábí se v barvách stříbrná, modrá a černá. 

Kromě digitálního vysílání DAB+ ve III. pásmu umožňuje přijímač pochopitelně i poslech stanic v pásmu VKV/FM (87,5 - 108 MHz). Zajímavostí je, že přijímač má i vstup AUX. Bluetooth zde slouží pro připojení MP3 přehrávače nebo smartphonu či tabletu. Napájení je zajištěno pomocí Micro USB nebo baterie. Snadné ovládání umožňují intuitivně umístěné ovládací knoflíky a tlačítka. Kromě toho je přijímač podsvícený a má snadno čitelný OLED displej. Jednou z nevýhod je bohužel absence barevného displeje – slideshow.

autor: lukpo
Spustit audio

Související