Mega Radio se vzdalo kapacity pro DAB+ v Berlíně a Braniborsku

14. únor 2023

Chystaný vstup rozhlasové stanice Mega Radio Berlin do digitálního éteru v německé metropoli se neuskuteční. Projekt, který požádal 10. listopadu 2021 mediálního regulátora o vydání oprávnění, ho prostřednictvím společnosti Mega Radio začátkem letošního roku vrátil. Změna souvisí pravděpodobně s přehodnocením aktivit provozovatele.

Na vrácení licence mediálnímu regulátorovi mabb, který obhospodařuje spolkové země Berlín a Braniborsko, upozornila organizace Bayern Digital Radio (BDR) na svém webu. Informaci potvrdili přímo zástupci mabb. Vysílání stanice mělo probíhat na kanálu 12D, který je možné díky stanovišti Cottbus – Calau realizovat také na omezeném území Čech. Dále do vnitrozemí už pak brání jeho zachycení moravská verze multiplexu ČRo DAB+.

Kapacita DAB+ multiplexu Berlin/BRBG K12D je v tuto chvíli prakticky plně obsazena. Posluchači a majitelé digitálních rádií v dosahu sítě mají k dispozici patnáct programů různých žánrů. K dispozici je tu například Schaler Radio (program je šířen i v české síti COLOR DAB+), Energy Berlin, BB Radio nebo bigFM. Všechny stanice jsou šířeny s jednotným datovým tokem, který má hodnotu 72 kbps při kódování HE-AAC, verze 1.

autor: lukpo
Spustit audio

Související