Chybná identifikace stanice Mega Radio v DAB+ multiplexu Augsburg

25. listopad 2022

Rozhlasová stanice Mega Radio se v DAB+ multiplexu Augsburg označuje chybně jako MEGARADIOmix. Z tohoto důvodu se na portálu Satellifax v uplynulých dnech objevila informace, že Mega Radio rozšířilo v sousedním Bavorsku distribuci. Na šíření programů se ale v tuto chvíli prozatím nic nezměnilo.

Portál Satellifax přinesl začátkem listopadu informaci, že rozhlasová stanice MEGARADIOmix už je k dispozici ve všech bavorských regionálních multiplexech, kde byla k dispozici stanice Mega Radio. To ale byla zavádějící zpráva, kterou musel následně web po upozornění provozovatele programu opravit. Zatímco MEGARADIOmix je k dispozici v sítích Ingolstadt a Norimberg, Mega Radio zůstává součástí digitálního balíku v Augsburgu.

Co za chybou německého portálu stálo? Byla to právě chybná identifikace stanice Mega Radio, která se skutečně v síti Augsburg zobrazuje jako MEGARADIOmix. Vyhrazen mu je zde datový tok 80 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. V současné době je tento multiplex šířený na kanálu 9C k dispozici ze tří vysílačů, na řadě míst Čech tak příjem není možný díky přítomnosti sítě RTI cz ze západočeského Klínovce.

autor: lukpo
Spustit audio

Související