Místo stanice věnované literatuře plánuje Polský rozhlas spustit v DAB+ hitový program plný zábavy

13. květen 2022

Polský veřejnoprávní rozhlas plánuje spustit 1. ledna příštího roku okruh s názvem PR Hit. Stanice se zaměří na klasické hity a zábavu. Informaci přinesla začátkem dubna tamní média. Polskie Radio Hit bude součástí veřejnoprávního DAB+ multiplexu a bude mít tak přesah pozemním signálem i na české území.

Podle portálu Press.pl má provoz digitální stanice vyjít v příštím roce na částku 10 milionů zlotých, v přepočtu tedy 53 milionů korun, v období 2024 se pak částka zvýší o další dva miliony zlotých, tedy na 64 milionů korun.

Původně plánoval Polský rozhlas provozovat novou digitální stanici věnovanou četbě, respektive literatuře, od tohoto plánu ale nakonec ustoupil. V DAB+ jsou aktuálně šířeny čtyři, čistě digitální programy – Czwórka, Radio Dzieciom, Radio Chopin a Radio Kierowców.

Hudební složka bude vyplňovat 87 procent programu, mluvené slovo pak zbytek. V programu má dominovat podle portálu Wirtualnemedia.pl v téměř čtvrtině programu zábava, kultura a vzdělávací pořady budou naopak zahrnuty nízkými jednotkami procent. Cílem je u posluchačů navodit pozitivní atmosféru a veselou náladu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související