Rádio pro seniory nebo vzdělávací okruh? Polský rozhlas potvrdil přípravy další digitální stanice

8. říjen 2021

Polský veřejnoprávní rozhlas připravuje pro digitální rozhlasové vysílání DAB+ další tematický okruh. V rozhovoru pro jeho web to uvedla prezidentka instituce Agnieszka Kamińska. Realizováno bude i již plánované rozšíření pokrytí multiplexu Polskie Radio.

„V Polsku je lídrem digitálního vysílání Polský rozhlas. Všechny naše antény, a je jich devět, vysílají digitálně v DAB+. Jedynka, Dwójka, Trójka a Polskie Radio 24 jsou samozřejmě k dispozici také v pásmu VKV. Ale není to vše, ještě jsme neřekli poslední slovo. V DAB+ máme v plánu spustit další program,“ uvedla pro veřejnoprávní web Kamińska. Stanice se stane opět součástí DAB+ multiplexu Polskie Radio, který pokrývá i část našeho území.

Šéfka Polského rozhlasu sice nebyla konkrétní, budeme-li ale vycházet z informací, které jsou k dispozici na veřejnoprávním portálu dab.polskieradio.pl, půjde buďto o Polskie Radio Dla Seniorów, které by mělo být jakousi obdobou nedávno spuštěného ČRo Pohoda, nebo vzdělávací okruh Polskie Radio Edukacyjne. Ještě v říjnu plánoval veřejnoprávní rozhlas spustit nové DAB+ vysílače a rozšířit tak pokrytí na osmdesát procent tamní populace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související