Multiplex COLOR DAB+: Slideshow a právě hrané skladby na všech stanicích

7. prosinec 2021

Operátor pražského multiplexu COLOR DAB+ dokončil nasazení slideshow ke všem stanicím, které šíří ve své programové nabídce. Standardní službou je pak i zobrazení názvu interpreta a právě hrané skladby. Na Facebooku o tom informoval koordinátor projektu Jakub Melín.

„Stanici ExpresFM vysíláme nově i s logem stanice a informacemi o právě hrané skladbě a interpretovi,“ napsal Melín a doplnil: „U nás si tuto stanici můžete naladit ve vynikající kvalitě 96 kbps AAC-LC.“ Narážel přitom na skutečnost, že program je k dispozici také v konkurenčním multiplexu ČRa DAB+ Českých Radiokomunikací, kde je ovšem šířen s nižším datovým tokem, což je pochopitelně na zvukové kvalitě znát.

Koordinátor projektu COLOR DAB+ uvedl, že od pondělí jsou vysílány informace o právě hrané skladbě a logo stanice na všech pozicích v multiplexu. „Tyto doplňující informace ostatně pokládáme za standardní součást DAB+ vysílání, která by neměla chybět,“ dodal Jakub Melín. Rozhlasová síť je v současné době v experimentálním režimu, do ostrého provozu přejde pravděpodobně od ledna 2022. Součástí nabídky jsou i dvě německá rádia.

autor: lukpo
Spustit audio

Související