Rozhlasová stanice Expres FM žádá o úpravu DAB licence, reflektuje nové vysílací kóty

23. leden 2020

Majitel rozhlasové stanice žádá radu, aby neschvaloval konkrétní technické parametry, ale pouze oblasti. V daných regionech by tak mohl využít i služeb jiných operátorů, než jsou České Radiokomunikace.

Pražská rozhlasová stanice Expres FM, jejímž majitelem je společnost Seznam.cz, doručila v úterý 21. ledna Radě pro rozhlasové a televizní vysílání žádost o změnu licence týkající se digitálního rádia DAB. Ta má konkrétně reflektovat skutečnost, že České Radiokomunikace se na jaře letošního roku rozšíří se svým multiplexem ČRa DAB+ i do Plzně a Ostravy. V případě schválení regulátora licence umožňuje signál distribuovat také ve středních Čechách, Plzeňském kraji a Moravskoslezském kraji.

„K naší žádosti nás vede zejména stávající živý stav vývoje systému DAB v České republice. Dovolujeme si vás požádat o vstřícnost, zejména pak ve věci neuvádění konkrétního vysílače multiplexu. Provozovatelé těchto multiplexů stále zlepšují jak samotnou DAB technologii, tak i sílu a kvalitu signálů, ale i umístění těchto vysílačů, potažmo dokrývačů. Díky těmto změnám dochází u provozovatelů multiplexů ke změnám jak v pásmech, kanálech, tak i v samotných oprávněních,“ uvedl provozovatel.

autor: lukpo
Spustit audio

Související